Love for tradition

Naast de verschillende moderne takshita’s en kaftans, bieden wij ook een scala aan traditionele kledingdrachten zoals de Lebsa Tetouania , Chedda en de Chedda voor de kleine meiden.

 

Ook voor bruidssieraden kun je terecht bij Visazine Styling!

In al onze designs en creaties is cultuur en traditie terug te vinden. Zo is er voor ieder bruidje een passende creatie die bij haar uitstraling en wensen past.

Hijabstyle

Ook de bruid die bewust kiest om tijdens haar bruiloft haar hoofddoek niet af te doen, zijn wij graag van dienst. Voor bijna iedere jurk zijn wij in staat om een passende hoofddoek creëren. Een bijpassende kroon is hierbij natuurlijk ook een optie!

Liever geen kroon? Dan kan een prachtig hoofdsierraad ook een creatieve oplossing zijn!

7255

De combinatie van een prachtige jurk, de juiste sieraden en de passie waarmee onze stylisten werken, staan garant voor jouw tevredenheid.

Lebsa Tetouania

Door jarenlange ervaring kunnen wij met trots melden dat wij de Lebsa Tetounia op een zeer authentieke wijze uitvoeren. Uiteraard kun je kiezen uit verschillende stijlen: van standaard gouden sieraden, tot antiek zilver.

Ook wanneer je liever jouw eigen jurk wil dragen voor jouw Lebsa Tetouaniac kunnen we hier samen de juiste combinatie voor creëren!

Jouhare

Ook is Visazine Styling in het bezit van een uitgebreid assortiment Jouhare (zoetwaterparels); van de witte varianten tot de felgekleurde natuurstenen zoals Smaragd. We adviseren je graag en houden de combinatie van de kleuren van de jurk, make-up en sieraden altijd in gedachten!

7225

Al generaties lang wordt de Chedda standaard gedragen door de bruid op haar trouwfeest. Men kijkt als gast zelfs erg raar op wanneer de bruid dit niet draagt!

Wat is Chedda?

Lebsa Chedda is een zeer oud begrip in de Arabische bruidstraditie van Tetouan en de omliggende steden als Tanger, Chefchouan en Asslilah. Er mag worden gezegd dat de kledingstijl Chedda een mix is geworden van een Joodse, Andalusische en Arabische klederdracht.

Chedda nu

Nog steeds is de Chedda een heel belangrijk gewaad rondom Tetouan. In Tanger is de Chedda een bruidsonderdeel tijdens de tweede bruiloftsdag en in Tetouan wordt de Chedda standaard gedragen tijdens het hennafeest.

rood

Het verschil in Chedda

Er is een verschil in de Chedda in de bovengenoemde steden. Toch is het zo dat alleen een echte kenner de oorsprong zal herkennen. Om deze reden kunnen wij met trots zeggen dat Visazine Styling de kennis tussen de verschillende Chedda’s beheerst en in staat is om uitleg te geven over de oorspronkelijke sieraden en de juiste styling hiervan.

Er zit zeker een verschil in de Chedda van verschillende steden. Visazine Styling heeft de kennis en ervaring om al deze verschillen te herkennen en uit te leggen!

Chedda voor de kleine meisjes

Naast de Chedda voor de bruid, bieden wij óók authentieke Chedda voor de kleine meisjes aan; geheel volgens de traditie van Tetouan en Tanger!

Alternatief voor de Chedda

Heb je liever geen Chedda en wil je een kleinere variant? Dan kan je ook kiezen voor Lebsa sebnia de b7har. Voor deze lebsa wordt een Hadj Omar kaftan gebruikt en minder jouhare. Voor in de plaats van de bekende traditionele rode gestreepte doek, wordt er dan een andere hoofddoek gebruikt

.

sous

Bruidssieraden

Naast onze aanbod van bruidscreaties, bieden wij jou als bruid ook diverse soorten sieraden van hoogwaardige kwaliteit. Sieraden waarover is nagedacht en die een eigen, persoonlijk verhaal te hebben vertellen; sieraden die verbonden zijn met een stukje geschiedenis passend bij jouw Takchita of Kaftan.

Voor traditionele kleding zoals Lebsa Tetounia en de Chedda maken wij ook gebruik van authentieke sieraden. Sieraden die jarenlang binnen de familie gedragen zijn door verschillende bruiden in Marokko!

Bij ons heb je ook de mogelijkheid om te switchen van sieraden om zo jouw eigen wens hierin kenbaar te maken. Een juiste complete make- over is dan ook alleen te realiseren als we het samen doen en er samen voor gaan!

.

bodyandface