Het gezicht achter Visazine..

Je bent hier:

Het gezicht achter Visazine

Mijn naam is Saloua Cherrouda en met Visazine verzorg ik álles wat te maken heeft met bruidsmake-up, haar én fashion rondom jullie bruiloft. Ik sta te popelen om kennis te maken met jou en jouw wensen en kom op de dag zelf graag aan huis! Maar, laat gerust weten wanneer je mij liever ergens anders hebt; ik werk door het gehele land.

Het gezicht achter Visazine

Als klein meisje werd ik verrast door de pracht en praal van de Arabische traditionele bruidsstyling uit Tetouan, een stad in het noorden van Marokko. De oudste zus van mijn moeder werkte toen als traditionele bruidsstyliste en nam mij regelmatig mee naar diverse soorten bruiloften. Ik vond het fantastisch! Haar doelgroep varieerde van welgestelde bruiden, tot aan bruiden die relatief weinig hadden te besteden. Haar doel was duidelijk; iedere bruid een waanzinnige, onvergetelijke dag bezorgen. Dat inspireerde mij!

De fijne kneepjes van het vak heb ik in de loop der jaren in de praktijk mogen leren. Later had ik de luxe om de zelf opgedane ervaring uit te breiden met verschillende opleidingen in hairstyling en visagie.

Rondom mijn zestiende verjaardag maakte ik mijn eerste eigen bruid op. De make-up had ik nog wel ergens liggen, net als een bus haarlak en een aantal haarschijfjes. Daarnaast verzamelde ik bijzondere sieraden van vriendinnen van mijn moeder én nam ik een oude bruidskaftan mee vanaf de zolder van mijn tante. Het enige dat miste was een sluiter, maar ook daar had ik een idee voor; van een oud gordijn met echt Frans kant maakte ik er gewoon zelf een. Pure improvisatie dus!

Achteraf gezien is mijn creativiteit en inspiratie ontstaan door niet te twijfelen, maar gewoon te doen. Ik bouwde een brug naar de Arabische én Westerse visagie, in combinatie met de modewereld, en Visazine was geboren!

Het gezicht achter Visazine

Nog steeds geloof ik in het mixen van verschillende stijlen, om zo een eigen, unieke stijl te creëren. Ik zorg er natuurlijk altijd voor dat de authenticiteit van de stijlen herkenbaar blijft! Deze manier van werken vertelt ook direct iets over mijn roots; ik ben op wereld gezet in Amersfoort door twee Marokkaanse mensen en ben trots op zowel het Marokkaanse, als het Nederlandse in mij. Het werken met bruiden met verschillende nationaliteiten en tradities, vereist inzicht in wat een bruid bezighoudt en wat zij wil uitstralen. Iets waar ik geen genoeg van kan krijgen!

Het aanvoelen en begrijpen van verschillende bruiden stelt mij iedere keer weer in staat om kwaliteit te leveren. Ik ben pas tevreden wanneer mijn bruid dat is!